Skip to content
Tot 10 personen Geschikt voor rolstoelgebruikers
Moderne vakantiewoning met respect voor het verleden

Verder zijn er nog een aantal andere bezienswaardigheden in de omgeving:

  • De Viconia kasteelhoeve (op 3 km) met de gekende Viconiakleiputten is zeker een bezoekje waard als je houdt van een wandeling tussen natte weilanden afgewisseld met vijvers, sloten, rietkragen en hagen. De overgangen van nat naar droog, van veen naar klei en van zout naar zoet, zorgen voor unieke fauna en flora in deze streek. Elk seizoen strijken er andere vogels neer. Dit zorgt altijd wel voor een spektakel op dit indrukwekkende domein van 30 hectare groot.
  • De Dodengang (op 7 km) is een stelling die zijn naam te danken heeft aan het grote aantal slachtoffers dat daar viel. Het is het laatste stukje van het Belgische front uit Wereldoorlog I. Een wandeling door het loopgravenstelsel geeft je een idee hoe het aanvoelde voor de soldaten die daar 4 jaar lang leefden.
  • Het kakelend kippenmuseum (op 6 km) is een leuk dierenpark met, zoals de naam al verklapt, vooral kippen in alle formaten en kleuren. Het is een gezellige plaats om rustig rond te kuieren. Achteraf kun je genieten van een lekker drankje op het terras.
  • De IJzertoren (op 10 km) moet je uiteraard zeker ook een bezoekje brengen. Dit is zeker de moeite waard aangezien deze recent werd opgeknapt. Je kunt het monument al van ver zien staan. Het is een van de mooiste souvenirs van de oorlog die deze streek kent.
  • Er zijn verschillende brouwerijen in de buurt die de moeite zijn om te bezoeken, zoals de Dolle Brouwers in Esen (Diksmuide)

U kunt alle bezienswaardigheden van de streek terugvinden op de website van www.westtoer.be   of de website www.bezoekdiksmuide.be

Back To Top